SAP Treasury

 
 
 
 

Over Finance met S/4


 

Met de introductie van S/4 heeft SAP een indrukwekkende vooruitgang geboekt en enkele beperkingen van SAP R/3 (ECC) effectief aangepakt.

Een belangrijk verbeterpunt is te vinden in de technische scheiding tussen FI en CO bij rapportages, wat voorheen tot uitdagingen leidde. Het naadloos schakelen van een P&L-rapport naar een kostencentrum- of CO-PA-rapport was eerder een complex proces, vaak betrokken bij het raadplegen van verschillende tabellen of BW-kubussen. Met S/4 behoren dergelijke obstakels tot het verleden, waardoor het mogelijk is om snel en moeiteloos te rapporteren over echte cijfers.

Daarnaast heeft S/4 afgerekend met traagheidskwesties in het laadproces, met ondersteuning van virtuele BW-kubussen. Dit betekent dat rapportages nu gebaseerd zijn op actuele gegevens, waardoor gebruikers betrouwbaardere inzichten kunnen verkrijgen.

Bovendien is de integratie van Fiori-apps aanzienlijk verbeterd, waardoor snelle en intuïtieve toegang tot informatie mogelijk is. De "information at your fingertips" is nu werkelijkheid geworden, met Fiori-apps die soepel en efficiënt functioneren.

LRF-specialisten spelen een cruciale rol in het realiseren van projecten op verschillende gebieden, waaronder:

  • Migratie naar S/4 met aanpassingen van rapportages en besturingsmodellen: LRF-specialisten bieden begeleiding en expertise bij het migratieproces naar S/4, waarbij ze zorgen voor geoptimaliseerde rapportages en besturingsmodellen.
  • Ontwerp van apps op basis van real-time data en analytics met Fiori: De specialisten zijn bedreven in het ontwerpen van applicaties die gebruikmaken van real-time gegevens en geavanceerde analytics, met de focus op Fiori.


 
 
 

Heb je een project voor ons?

Long Run Finance staat klaar voor nieuwe projecten. Of het nu gaat om innovatieve oplossingen, boeiende content of optimalisatie, het team is enthousiast om aan de slag te gaan. Vertel ons meer over uw ideeën en doelen, en laten we samen iets geweldigs bouwen!